Over goede voornemens en planningsgesprekken

Verlangens

by jvanhage

Over goede voornemens en planningsgesprekken

Verlangens

by jvanhage

by jvanhage

Zo aan het begin van januari is het tijd voor goede voornemens. We nemen ons massaal voor “meer van ….” of “minder van ….” te doen. Meer sporten, minder eten, stoppen met roken, aardiger zijn voor elkaar, actiever zijn, beter opruimen, enzovoorts. Hoe vaak hield jij jouw voornemens al vol? In de loop van de weken (soms al dagen!) blijkt het weer niet zo gemakkelijk te zijn te doen wat je je voornam. Terwijl je best wel weet dat het beter voor je is, maar toch…. Je vertrouwde gedrag veranderen gaat niet zomaar.

Ik heb gemerkt dat dingen ongemerkt wel anders kunnen gaan. Dat Lukt als ik voor mijzelf een helder beeld heb van hoe het eruit ziet als het anders is geworden. Dus: hoe stel ik me voor dat mijn leven/werk eruit ziet over een jaar? Waar verlang ik naar? Wat is het beeld als ik heb bereikt wat ik graag wil bereiken? Wat zie ik dan voor me? Die beelden en gedachten schrijf ik op.

Zonder concreet plan bleek ik – soms bewust maar vaker onbewust – andere keuzes te maken in mijn doen en laten.  Keuzes die bleken te leiden naar de dingen die ik had opgeschreven en opgeslagen. Zo kon ik bijvoorbeeld over de tijd zo’n 20 kilo overgewicht loslaten. Ik vond de tijd om een nieuwe studie op te pakken, en leerde leven met een kleiner budget. Gedrag veranderen kan dus wel, als je het benadert vanuit je verlangen in plaats vanuit wat je beperkt.

Januari is ook de maand waarin we in ons werk de planningsgesprekken voeren. Managers en medewerkers spreken doelen af waaraan ze in het komende jaar gaan werken. Liefst “SMART” geformuleerd (Specifiek, Meetbaar, Acceptabel, Realistisch Tijdsgebonden) en vastgelegd. Ik kijk mee in nogal wat verschillende organisaties, en zie dat de SMART geformuleerde doelen vaak gaan over “meer van … “ of “minder van … “ doen. Extra omzet maken, meer bezoeken afleggen, meer klanten te woord staan, efficiënter werken, meer overleg of afstemming, enzovoorts. De goede voornemens, vastgelegd als afspraken, gaan ook hier over het veranderen van je gedrag, en we weten dat dat niet zomaar gaat.

Hoe zou het zijn als we in onze planningsgesprekken met elkaar een beeld schetsen van hoe het werk eruit ziet als we gerealiseerd hebben wat we willen realiseren? Het eindplaatje verbeelden, concreet benoemen en opschrijven? Wie weet lukt het ons dan veel beter andere keuzes te maken in ons gedrag en zo, deels bewust en deels onbewust, onze eigen doelen te realiseren? Niet vanuit beperking of moeten, maar vanuit verlangen?

Maak er een mooi jaar vol van gerealiseerde verlangens van met elkaar!

Josée van Hage

5 januari 2018

Top